Robotiikka- ja tiedekasvatus ry
Markku Leino, Tuomo Einiö & Pekka Pihola
Toiminnan ydinkohderyhmä ovat perusopetuksen vuosiluokkien 3—6 ja 7—9 oppilaat ja opettajat.
Toiminta edistää osallistujien yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoa, teknistä osaamista, ohjelmointitaitoja, matemaattista ajattelua, ilmaisutaitoa (äidinkieli, kuvaamataito, musiikki) ja luonnontieteen perusosaamista.
Kehittää robotiikka- ja tiedekasvatusta Suomessa globaalien yhteistyökumppanien avulla. Yhdistys on perustettu, jotta nuorten kiinnostus tieteisiin ja tekniikkaan saataisiin nousuun. Toiminta keskittyy kolmen ydinasian ympärille:
Yhdistys järjestää tapahtumia, teemaleirejä, ohjaajakoulutuksia, avustaa paikallisia toimijoita ja osallistuu yhdistyksen tarkoitusta tukeviin tapahtumiin ja hankkeisiin.
Erityiskiitos vapaaehtoisille ja tukijolle!
Turvallisuus ennen kaikkea, erityisesti kriisien keskellä, ja etäopetuksessa.
Tulevaisuuden työelämässä tarvittavia kykyjä, kuten ongelmanratkaisua, ajanhallintaa tai algoritmista ajattelua, varsinkin yhdistettynä ryhmäytymisharjoituksiin joilla vahvistetaan myös sosiaalisia ominaisuuksia.
Yhdistää oppilaita ja koko luokkaa huolimatta fyysisistä etäisyyksistä.
Ryhmätyöt: kommunikointi, viestintä, koordinointi, johtajuus, ongelmanratkaisu, joustavuus
Tervehdykset: Kommunikointi, joustavuus, empatia, itsetietoisuus, sosiaaliset avut
Tosielämän analogiat: Kommunikointi sitoutuminen, luovuus
5. Tarkoitukselliset epätäsmällisyydet ohjeissa Täsmentämällä annettuja ohjeita myöhemmin, tai muuttamalla niitä sopivasti esimerkiksi puolivälissä tehtävää auttaa oppilaita olemaan joustavampia, mukautuvaisempia ja lopulta kykenevämpiä hoitamaan yllättävät haasteet ja muutokset.
Tärkeimmät hyödyt
Koska
Improvisaatioharjoitus, joka opettaa ja vaatii kuuntelemaan tarkkaavaisesti ja luomaan uutta yhteistyössä toisten kanssa. Oppilaat sijoitetaan breakout-huoneisiin, joissa on vähintään kolme oppilasta kussakin. Joku aloittaa tarinankertomisen, mutta lopettaa sen yht’äkkiä. Seuraava henkilö toistaa äsken kuulemansa tarinan alun ja jatkaa sanalla ”koska”, ja kertoo tarinan seuraavan osan. Tämä toistuu.
Satunnainen tarina
Oppilaat jaetaan breakout-ryhmiin. Jokaiselle ryhmälle määrätään neljä (4) satunnaista jokaisesta kodista löytyvää esinettä, jotka heidän pitää löytää kotoaan. Anna oppilaille vain hyvin vähän aikaa etsi esineet, tutkia niitä ja keksiä niistä sketsi. Lopuksi kaikki näytelmät esitetään koko ryhmälle.
Aivan alkeista, hyvin hitaasti.
Lyhyt ohje ja videot tukemassa.
Lisäohjeita edistyneemmille.
24 tuntisuunnitelmaa yhdistettynä sosiaalisiin taitoihin.
Scratch: (6 + 1) kpl. Paljon pelien tekoa.
Python: 18 kpl
Tuntisuunnitelmat hyvin rauhallisia.
Videoiden sisällysluettelo 1/2
Videoiden sisällysluettelo 2/2
Kaikilla projektin kielillä:
Voit opetella kieliä samalla!
Pitkät ja lyhkäiset videot
Hyvä ja melko kattava kokoelma artikkeleita löytyy TyB:n sivuilta trainyourbrain.uth.gr/resources